Menu

Vanliga idrottsskador

Att idrotta är populärt bland människor, vare sig man gör det på professionell nivå eller på amatörnivå. Att träna är dessutom både bra för kropp och själ. Det är viktigt att träna på ett sunt sätt, för alla idrotts- och träningsformer kan ge upphov till skador om du tränar fel. Oturen kan dessutom vara framme även om du tränar rätt, och då är det viktigt att uppsöka en vårdcentral för att åtgärda skadan. Här får du mer information om vanliga och lite mer udda skador i samband med idrott och träning.

Vilka skador är ovanliga bland kända idrottare?

Du har säkert hört talas om en hel del vanliga skador som kan uppstå i samband med olika träningsformer och idrottsgrenar, men vilka skador hos välkända idrottare räknas till med udda idrottsskador? Faktum är att såväl mindre sår som ryggskott och sträckningar har satt stopp för många världskända idrottsutövare genom tiderna. Dessa skador skedde dock privat, och inte medan idrottarna tränade eller tävlade. Även Zlatan har haft oturen att åka på en ovanlig skada nyligen. Både hans främre och bakre korsband i knäet gick av under en match, vilket inte tillhör vanligheten. Enligt läkare har Zlatan haft riktigt otur med denna skada. Hur framtiden inom fotboll för Zlatan ser ut är ännu inte helt säkert.

Vanligare skador i samband med idrott

Olika sporter har olika vanliga skador. Inom fotboll är det vanligt att främst skada olika delar av benen, medan cykling och simning kan resultera i nackskador. För nackskador kan en skön tempur kudde vara din räddning om smärtan är stor. Kom dock ihåg att alltid uppsöka en läkare för råd och undersökning när du har skadat dig! Andra vanliga skador inom idrott och träning är exempelvis följande: fotledsvrickning, löparknä, hälsporre och ländryggsbesvär. Om du tränar sporter där du är närgången kan du riskera en hel del andra skador. Detta gäller bland annat inom boxning och mma, men också exempelvis ishockey och flera andra lagsporter. Bli inte avskräckt från träning och idrott – kom ihåg att du kan skada dig i stort sett vad du än gör.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

immunity