Menu

Längdskidåkning – en rolig vintersport

Solen ligger på fjället, skaren är vit och kall och ett lugn som nästan går att ta på har spridit sig. Det är bara du, alldeles ensam med den vackra, svenska naturen. En liten fågel kvittrar muntert när du svischar förbi med stora, härliga tag. Frisk luft fyller lungorna – ja, det är verkligen härligt att åka längd. För både unga och gamla skidfantaster finns det stor lycka att finna i längdskidåkning, tillsammans eller ensam som nästan meditativ aktivitet. Upplevelsen är naturnära och aktiverar stora muskelgrupper, och dessutom är det riktigt trevlig att åka i grupp, med familjen, vännerna, grannarna eller som en första dejt. På med vantar och mössa och ta dig ut, det kommer du inte att ångra. Längden är en av våra mest klassiska vintersporter. Redan Gustav Vasa skidade iväg år 1521 och sedan dess har otaliga lopp åkts, av både glada nybörjare och amatörer, såväl som av inbitna proffs med sikte på bra tider och snabba slutspurter.

Hälsosamt och kul på samma gång

Det är välkänd information att några hårda träningspass i gymmet varje år, som betalning för en semester fylld av fet mat eller en och annan kyld dryck för mycket, kan vi både ha och mista. Det är vardagsmotionen som spelar roll för välmåendet, och inte att svetta sig nästan blodig för att sedan återgå till stillasittandet i flera månader innan det dåliga samvetet knackar på ännu en gång – för att påminna en om att man borde ta hand om leder, hjärta och kondition. Därför är det bra att hitta på sätt att aktivera sig i vardagen, genom att upptäcka sportande för nöjets skull, som en härlig aktivitet du kan ägna dig åt för att må bra i både kropp och själ, och till och med längta efter. de som åker Vasaloppet lever längre, och det beror såklart på att Vasaloppsåkarna allt som oftast har klurat ut att det kan vara trevligt att röra på sig, och därför gör det ofta och gärna, på sätt som de tycker om. Genom att regelbundet åka längdskidor på vintern, och varför inte rullskidor på sommaren, utvecklar du ett hälsosamt och otroligt givande intresse.

En sport för alla

Vare sig du är nybörjare i spåret eller en riktig Vasaloppsräv, kan du njuta av längdskidåkning när snön har fallit. Boka in dig på ett lopp för att öka motivationen, det är ett säkert kort för att få ut dig i spåren även när lusten tryter en smula. Genom att packa en härlig matsäck och ta med dig någon att småprata med kan du också förgylla din träningsstund. Innan du vet ordet av kommer du att glömma bort att det är träning du sysslar med, och minnas stunderna på fjället eller invid den isbelagda, gnistrande sjön, som underbara utflykter i goda vänners lag. Dessutom går det att få tag på många delar av utrustningen du behöver till bra priser, om du bara håller ögonen öppna. Flera butiker som säljer längdutrustning har väldigt fördelaktiga kampanjer, och eftersom du bara behöver köpa sakerna en gång kan det vara en god idé att göra ordentlig efterforskning. på Kampanjjakt finns rabattkoder som är riktigt bra när du handlar, eller uppdaterar, din skidutrustning.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

immunity