Menu

3 anledningar till att spela padel

Den senaste tiden har padel blivit en populär sport och har till och med börjat framträda internationellt. Numera finns det över 500 anläggningar för padelhallar i bara Sverige. Detta är knappast förvånande med tanke på alla saker som gör denna sport till en fantastisk aktivitet. Du kommer förhoppnings själv bli inspirerad att börja när du får läsa alla anledningar till att börja.

De fyra främsta anledningarna till att börja är:

  • Ger många fysiska och mentala fördelar.
  • Minskar stressnivåerna.
  • Har en mindre risk för skador.

En utmärkt plats för att köpa din padelracket är hos Padelnest som är specialiserade på denna sport. Padelnest erbjuder fri frakt och en snabb leveranstid på mellan en och tre dagar. Där hittar du ett brett sortiment på padelproduker för både nybörjare och proffs som du behöver, inte minst racketar och bollar i alla prisklasser. Just nu erbjuds det bästsäljande padelracket ProIX Hero för endast 779 kronor som lämpar sig för både motionärer och avancerade spelare. Erbjudandet på 779 kronor innebär en rabatt på 200 kronor, från ursprungspriset på 979 kronor.

Läs vidare för att se närmare på de främsta anledningarna till börja spela padel!

Topp 3 anledningar till att börja med padel

1. Ger många fysiska och mentala fördelar – I likhet med alla andra sporter så ger padel många hälsofördelar. Det bästa av allt är att det förbättrar din kondition och hjälper dig att komma i form. Vidare gör sporten att du förbättrar din smidighet och samordning av rörelser och reflexer. Förutom fördelarna för den fysiska hälsan har den också många fördelar för den mentala hälsan. Padel är nämligen en social sport som spelas parvis och vanligtvis kan du träffa många människor med liknande intressen. Det här engagerar och får dig att må bättre och glömma bort vardagens problem och stress.

2. Minskar stressnivåerna – När du spelar padel kommer du att bli så fokuserad att du kommer bort från dina bekymmer och problem i vardagen. Det här får dig att koppla av och minska dina stressnivåer.

3. Har en mindre risk för skador – Till skillnad mot många andra sporter är padel en relativt säker sport. Skador är mindre vanliga eftersom du rör hela kroppen på ett ganska kontrollerat sätt. Den enda sak du behöver tänka på är att värma upp innan match precis som i andra sporter.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

immunity