Menu

Sporta för hälsan  

Alla vet hur viktigt det är att röra på sig och få ordentligt med motion för att kroppen ska må bra och för att kunna undvika olika typer av hälsoproblem som kan uppkomma, däremot är det inte alla som faktiskt föredrar att sporta och gärna drar sig för att komma iväg.

Nyckeln till att kunna hålla igång motionen och kroppen och samtidigt njuta av det, är att hitta en träningsform som du inte kommer tröttna på. Vissa gillar att variera sin träning genom att prova på massor av nya saker, medan andra föredrar att rikta in sig på enbart en sport och lära sig allt som är möjligt.

Shot of a group of people doing squats in a gym

Som liten rör man sig generellt mer än vad man i vuxen ålder kanske gör. Detta gäller givetvis inte alla, men mellan lämningar på förskolan, sitt arbete, hem och familj är det lätt att motion och sport inte blir en prioritering i ens liv. Det är lätt att man väljer att slappa hemma i soffan eftersom man tagit ut all energi under dagen. Av just denna anledning är det viktigt att man hittar en sport som man trivs och är bekväm med. Det ska vara roligt att gå iväg och ska kännas givande när man kommer hem igen.

Det är inte alltid så lätt att hitta en sport som man gärna vill hålla kvar vid under en längre tid och det är inte heller det som är det viktiga. Att promenera en längre sträcka, dagligen eller några gånger i veckan, kan göra mycket under och små saker som att byta hissen mot trappor eller stå upp och arbeta för dig som har ett stillasittande jobb ger en betydligt bättre blodcirkulation.

För att lära dig mer om sport och dess historia kan du enkelt surfa in på sv.wikipedia.org/wiki/sport. Här får du läsa om allt ifrån vad begreppet sport innebär, till klassindelningar och olika typer av sport.

Kom ihåg att det inte har någon betydelse om vilken sport du utövar, utan att du hittar en motionsform som passar in bland dina intressen och din vardag. Det ska vara roligt att träna och röra på sig, annars är det lätt hänt att man snabbt lägger ner det man påbörjat.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

immunity