Menu

Padel nya inne sporten

Kul inomhus sport

Hur kan man beskriva Padel tennis? Som squash på en minitennisbana. Planen är 20×10 meter och har väggar runt om banan. Padelracket är kompakt utan senor, bollen kan närmast beskrivas som en tennisboll. Padel spelar man inte singel så ofta, utan man möts i dubbel. Det är inte svårare än vanlig tennis och det är väldigt roligt för alla kan göra det. Padel kräver helt enkelt inte lika mycket av utövaren än till exempel tennis, badminton och squash.

Padel passar i skolan för ungdomar, även de som kanske inte har så bra bollkontroll kan uppleva att padel går bra. Pensionärer tycker om padel på grund av att man inte behöver röra sig så snabbt över stora avstånd.

Spelplanen

Som vi beskrev tidigare är en padelplan 20×10 meter och omges av väggar, på spelplanen med denna storlek spelar man alltid dubbel. Längst bak, och en bit på sidorna är det väggar. Dessa väggar får användas i spelet. Planen skiljs av ett nät i mitten, som i tennis. Serverutan är 7 meter lång och 5 meter i bredd. Att bygga banor tillsammans är lättare då man inte behöver ytor bredvid planerna i samma utsträckning och det är inte så dyrt som dyra tennisbanor.

Padel kan även spelas som singel, men då är planen mindre. Planen för singel är mycket smalare och är 20×6 meter i storlek.

Padelrack

Racketen i padel har inte strängar eller senor som tennisrack eller badmintonrack. Dessa rack är gjorda i trä, kompositmaterial och har hål i sig på själva slagytan. Slagen får inte samma svung som rack med senor utan har en dovare träff. Köp ditt rack idag, på Enklare är det lätt att få lån, med smidig hantering.

Racket är tjockt som en tjock kokbok, ca 4 centimeter. Vana spelare använder ofta något tyngre rack för att kunna slå hårdare. För nya spelare så är det bättre med ett lättare racket.

Dom kommer i olika former; runda, droppformade, fyrkantig eller diamantform. Nya spelare använder ofta runda eller droppformade och eliten har ofta har diamantform på sina racketar. Det ska ge något mera fart på bollen.

VM i Padel

Padel är speciellt populärt i spansk talande länder. Det finns flera miljoner registrerade spelare i Spanien och Argentina. Dagens regler bestämdes under sjuttio talet och vartannat år spelas VM.

Vill du hitta många banor så åk till Kanarieöarna och i synnerhet Teneriffa, där finns väldigt mycket intresse för sporten. Med träning, taktik upplägg och tävlingar för både elit eller amatörer.

Om du har talang för racketsport eller bara gillar att röra dig så kommer du att trivas med padel. En sport på uppgång i hela världen. Hoppas att du provar på sporten som så många har börjat att älska.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

immunity