Menu

Följ sport på tv

För den sportintresserade finns alltid ett sportevenemang någonstans i världen som är intressant att följa. Lyckligtvis finns idag alla möjligheter att se nästan vad som helst som man är intresserad av, tack vare att det förutom traditionella tv-kanaler numera även är möjligt att se livesändningar av många sportevenemang via playkanaler på nätet och i många fall även direkt via sportevenemangens hemsidor.

Även för den som håller sig till ”vanlig” tv finns ett brett utbud av sportkanaler att välja mellan. Man måste dock i de flesta fall göra ett medvetet val för att få dessa kanaler – de ingår inte vanligtvis i tv-leverantörernas grundutbud, utan brukar vara tillval i form av betalkanaler. Om man håller sig till grundutbudet av kanaler får man visserligen också se livesändningar av de stora evenemangen som har allmänt intresse, till exempel mästerskap i populära sporter som hockey och fotboll, men om man även är intresserad av mer obskyra sporter, eller om man vill ha full koll på allt som pågår inom exempelvis fotboll, kan det vara värt att betala för sportkanalerna. Något annat som kan vara värt att hålla koll på om man är sportintresserad är valutakurserna. Det kan kanske verka orelaterat till sport vid ett första ögonkast, men är högst relevant när man till exempel talar om hur mycket fotbollsspelare köptes för till olika lag, eftersom summorna ofta anges i euro eller andra valutor. Om man vill ha ett exakt svar på hur mycket en summa motsvarar i svenska kronor hittar man en bra valutaomvandlare på Valutaomvandlare.se.

tv-1529259_960_720Vilka är då de sportkanaler som finns tillgängliga som tillval? En av de äldsta och mest kända sportkanalerna är Eurosport, som är Europas största sportkanal. Kanalen grundades redan år 1989, och ägs av det amerikanska bolaget Discovery Communications. Idag finns kanalen i hela 59 länder, och har sändningar på 20 olika språk. Numera har Eurosport också systerkanaler i form av Eurosport HD, Eurosport 2 och Eurosport 2 HD. Även dessa går att titta på i Sverige.

Förutom Eurosport finns två huvudsakliga konkurrenter i Sverige när det gäller sport-tv, nämligen Viasat och C More. Av dessa har Viasat ett större antal kanaler, då de bland annat erbjuder kanaler som är särskilt inriktade på fotboll, hockey, golf, motorsport och Premier League.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

immunity