Menu

Racketsporter – små skillnader, stora likheter

En racketsport är kort förklarat en sport som utövas med någon typ av racket. Den vanligaste, i de flesta länder, är nog tennis, men under de senaste åren har padel börjat växa rejält och tagit över delar av världen. Förutom dessa två finns det en lång lista med racketsporter som påminner om varandra, till exempel squash och beach padel. De flesta går ut på att minst 2-4 spelare möter varandra över en spelplan, de ska sedan slå en boll med hjälp av ett racket till den andra sidan. Pingis, eller bordtennis, vilket många inte tänker på när det gäller racketsporter är också väldigt lik de större sporterna. De största skillnaderna mellan sporterna är givetvis reglerna, men även spelplanen. I pingis spelas det kort sagt över ett speciellt bord som är utrustat med ett litet nät medan tennis spelas över en stor plan med ett nät i mitten.

Utrustning som behövs i racketsporter

Utrusningen som används i en racketsport är, precis som reglerna, väldigt lika. Det behövs självklart någon typ av racket, en boll och beroende på vilken sport, rätt sorts klädsel. Som tur är finns utrustningen att hitta på nätet. Ett exempel är hos Rocket Padel där det finns allting som behövs för att spela padel. Men samtidigt är det möjligt att använda en stor del av detta utbud till de andra racketsporterna. Alla som utövar en racketsport regelbundet kan spara en hel del på att köpa egen utrustning istället för att hyra den varje gång de spelar.

Träna en sport, lär dig flera

På grund av alla likheter mellan flera av de tillgängliga racketsporterna är det möjligt att lära sig flera, trots att man endast ha provat på en. Alla som har spelat tennis någon gång kommer många gånger tycka att det är väldigt enkelt att lära sig att spela padel. Det beror på alla likheter som finns i de båda sporterna. Det svåraste som gäller är att lära sig de olika reglerna. Eftersom en tennisspelare är van vid just tennisreglerna kan det vara lätt att glömma bort sig under en padelmatch. Det som däremot kommer kännas väldigt enkelt är alla rörelser som utförs eftersom båda sporterna går ut på att slå en boll över på andra sidan spelplanen med hjälp av en racket.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

immunity